image_342

Asociácia za život a rodinu vďaka štedrým sponzorom a partnerom realizuje už 5. ročník súťaže Rodina a základné ľudské právo na život. Do súťaže o atraktívne ceny (notebook, fotoaparáty, rodinné pobyty, lopty či poukážky do e-shopov) sa môžu zapojiť žiaci ZŠ a SŠ z celého Slovenska a reagovať tak svojimi výtvarnými dielami či videami na jednu alebo aj obe témy súťaže.

“Pozývame všetkých žiakov základných a stredných škôl z celého Slovenska zapojiť sa do výtvarnej a video súťaže s názvom Rodina a základné ľudské právo na život. Rodičom a pedagógom už teraz ďakujeme za motivovanie mladšej generácie k premýšľaniu o jednej či oboch týchto dôležitých témach,” povedal Tomáš Kováčik, predseda Asociácie.

Vytvorené diela a videá sa odovzdávajú do 15.6.2021 elektronicky na webe organizátora.

Cieľom súťaže je zapojiť žiakov a študentov základných a stredných škôl do vnímania a prežívania dôležitosti rodiny, dobrých vzťahov v rodine (aj mimo nej) a do vnímania dôležitosti ochrany života každého človeka bez ohľadu na jeho veľkosť či iné parametre – čiže zapojenie do oblastí, ktoré sa hlboko týkajú aj žiakov a študentov samých a sú aktuálnymi a dôležitými spoločenskými otázkami.

Všetky informácie o súťaži nájdu záujemcovia na www.zazivotarodinu.sk.

“Na znak úcty k dielu a životu dlhoročného prorodinného aktivistu z Klubu mnohodetných rodín, Stanislava Trnovca, ktorý zomrel tento rok, sme jednu z cien pomenovali po ňom. Ďalšou špecialitou tohto ročníka súťaže je, že vybrané výtvarné diela posunieme Galérii na okraji mesta, ktorú zriaďuje nezisková organizácia De Paul Slovensko v bratislavskej nocľahárni pre ľudí bez domova,” uzavrel Kováčik.

Najviac zapojená škola získa zápas s tímom Gólu za život.

image_341

Odber noviniek

Pripojte sa k našej iniciatíve! Prihláste sa na odber noviniek, modlitieb a zamyslení a pomôžte meniť atmosféru v našej krajine.

V zmysle Zákona 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov vyplnením registračného formulára súhlasíte so spracovaním uvedených osobných údajov za účelom zasielania noviniek a aktualít kampane 40 dní za život.