Počas kampane 40 dní za život sa modlíme verejne priamo na miestach, kde sa vykonávajú potraty – pred nemocnicami, súkromnými zariadeniami či miestnymi klinikami. Ako túto službu vnímajú tí, ktorí sa jej zúčastňujú, teda naši dobrovoľníci – modlitebníci? Prinášame vám ich svedectvá, vďaka ktorým spoznáte pozitíva i negatíva tejto služby priamo z prvej ruky.

image_432

Pozn. pre zachovanie anonymity neuvádzame mená dobrovoľníkov.

  • Modlitbovú prítomnosť na miestach, kde sa vykonávajú potraty, považujem za nesmierne dôležitú. Vždy, keď som sa modlila a okolo nás prechádzali okoloidúci, mala som pocit, akoby Boh dával milosti vďaka tejto modlitbe nielen nám – modlitebníkom, ale aj ľuďom naokolo a tým, ktorí sú v nemocnici.

  • Je to krásne. A nielen to, že zachraňujeme životy modlitbami. Dokonca mne to mení život k lepšiemu. Som vďačná Bohu, že som mohla stretnúť úžasné spoločenstvo. Boh vám žehnaj v našej práci. Amen.

  • Keď som bola na rade predmodlievať sa desiatok, pristúpila ku mne moja kolegyňa s otázkou, čo tu robíme, že aj ona by sa chcela modliť a vedieť viac o pro-life aktivitách. Nakoniec odišla, a tak jej to viac predstavím v práci :-)

  • Hlavne v piatky bol na parkovisku a v okolí aký taký ruch, pravdepodobne prichádzali aj lekári, bolo vidno prichádzajúce pacientky… Osobne som nezaregistroval žiadne (pozitívne ale ani negatívne) reakcie.

  • Bolo to asi 2x, keď pred nami (modliacou sa skupinou) zastavilo auto a z neho ľudia hľadeli na nás a na to, čo tu robíme, krútiac hlavou a s nepochopením. Zistila som, že ide o moju známu… Prišlo mi to tak ľúto, že mladá žena, ktorú poznám od detstva, nie je ani len myšlienkami na strane pro-life…

  • Iste by som privítal kampaň aj na budúci rok. Vnímam túto aktivitu ako veľmi dôležitú. Videl som hrozné video, o tom, čo zažívajú naši kolegovia v Nemecku počas 40 dní za život - hrozné, strašné! Navyše ich mienkotvorné denníky nazývajú radikálnymi kresťanmi. Naším postojom stojíme ako opora po ich boku aspoň na diaľku. Je potrebné v tom pokračovať.

  • Mne osobne sa páčilo, že sme sa tam viacerí stretli a spoznali. Zvyčajne sa každý deň niekto modlil, a potom sme sa stretli viacerí. Vnímala som také oživenie. Povedala by som, že hlavne pre nás. Aj vnútorne ma to posilňovalo. Zároveň sme sa aj zohrali v modlitbe, keď nás prišlo viac.

  • Nemala som žiadnu negatívnu ani pozitívnu skúsenosť s okoloidúcimi ani s personálom. Pre mňa osobne to bola veľká príležitosť zadosťučinenia za všetky nenarodené deti, za mamičky, personál, lekárov… Veľký príklad pre naše deti… Určite sa budem tešiť, ak bude 40 dní za život aj v ďalšom roku 2021. Ďakujem!

  • Skúsenosť som mala akurát takú, že koho som pozvala modliť sa, tak žiaľ nemal čas…

  • Počas kampane 40 dní za život som nemal negatívnu skúsenosť. A pozitívnu asi len v myšlienkach o zamestnancoch zdravotníckeho zariadenia, ktorí si myslia, že nekonajú nič zlé, keď sa zúčastňujú pri potrate… Určite by mala kampaň pokračovať aj na budúci rok.

Ďakujeme!

Odber noviniek

Pripojte sa k našej iniciatíve! Prihláste sa na odber noviniek, modlitieb a zamyslení a pomôžte meniť atmosféru v našej krajine.

V zmysle Zákona 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov vyplnením registračného formulára súhlasíte so spracovaním uvedených osobných údajov za účelom zasielania noviniek a aktualít kampane 40 dní za život.