Počas tohtoročnej jarnej kampane 40 dní za život sa v meste Fayetteville v Severnej Karolíne udial malý zázrak. Modlitebníčka Felisha odviezla tehotnú mamu menom Aniah do hodinu a pol vzdialeného mesta k lekárovi, ktorý by jej pomohol zvrátiť potrat pomocou potratovej tabletky…

Mnohé ženy, ktoré užili potratovú tabletku, si náhle uvedomia, že urobili veľkú chybu… a urobili by čokoľvek, aby zachránili svoje dieťatko.

Veľa z nich to našťastie môže urobiť. Proces zvaný zvrátenie potratovej tabletky môže niekomu znieť príliš dobre na to, aby to považoval za pravdu. Realitou však je, že tento proces už zachránil tisíce detí na celom svete.

Prvýkrát tehotná žena menom Aniah v meste Fayetteville v Severnej Karolíne navštívila kliniku Spoločnosti pre plánované rodičovstvo kvôli potratovej tabletke. Keď odchádzala zo stretnutia, prihovorili sa jej modlitebníci z kampane 40 dní za život, ktorí jej poskytli informácie o zvrátení chemického potratu tabletkou.

Drobné semienka zasadené v ten deň vyklíčili nasledujúce ráno, keď sa Aniah zobudila plná ľútosti. Navštívila preto miestne tehotenské centrum, aby požiadala o pomoc pri zvrátení svojho potratu.

Lekár tam však nebol, a tak koordinátorka kampane 40 dní za život vo Fayetteville menom Felisha odviezla znepokojenú mamu k najbližšiemu lekárovi, ktorý by jej pomohol zvrátiť potrat. Bol vzdialený 90 minút cesty autom.

To však nie je všetko. Felisha tiež odviezla Aniah do lekárne, vzala ju na raňajky a sprevádzala ju aj na následné vyšetrenie.

„Počuť silný tlkot srdca jej sladkého bábätka bol zážitok, na ktorý nikdy nezabudnem,“ zaspomínala si Felisha. „Jej dieťatko je bojovník a my budeme navždy súčasťou jeho príbehu.“

Aniah nemá vlastné auto, a tak ju nasledujúcich pár mesiacov dobrovoľníci 40 dní za život vozili na všetky návštevy u lekára.

„Počas tehotenstva sa jej darilo skvele,“ prezradila Felisha. „Naša komunita ju obklopila láskou a presvedčila ju, aby si vytvorila zoznam vecí, ktoré pre bábätko potrebuje. Dobrovoľníci nezaháľali, a všetky potrebné vecičky jej postupne pokupovali.“


…a dieťatko Saylah sa narodilo!

image_455

Aniah povedala, že okamžite oľutovala užitie potratovej tabletky.

„Chcela som svoje dieťatko a cítila som, že to, čo som urobila, bolo zlé. Musela som to napraviť,“ povedala. „Premýšľala som o dvoch dievčatách, ktoré som stretla pred klinikou [modlili sa tam], a prezrela som si darčeky, ktoré mi dali. Vtedy som uvidela telefónne číslo na lekára, ktorý poskytuje zvrátenie potratovej tabletky.”

Ako sa vraví, zvyšok je história.

„Naozaj si vážim všetko, čo pre mňa modlitebníci urobili,“ dodala Aniah. „Bez nich by som nemala svoje dievčatko a svoje rozhodnutie by som ľutovala znova a znova, do konca svojho života.“

Užili ste potratovú tabletku, ale chcete to zvrátiť? Viac informácií nájdete na webe potratovatabletka.sk.

Zdroj: 40 Days for Life, preklad: Martina Bednáriková

Odber noviniek

Pripojte sa k našej iniciatíve! Prihláste sa na odber noviniek, modlitieb a zamyslení a pomôžte meniť atmosféru v našej krajine.

V zmysle Zákona 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov vyplnením registračného formulára súhlasíte so spracovaním uvedených osobných údajov za účelom zasielania noviniek a aktualít kampane 40 dní za život.