Zatiaľ čo sa blížime k historicky najväčšej jarnej kampani 40 Days for Life, ktorá sa na celom svete začne 1. marca, máme pre vás povzbudzujúcu správu, ktorú náš tím dostal počas víkendu.

image_114

Prezident Pápežskej akadémie za život navštívil centrálu 40 Days for Life v meste Bryan, Texas (ktorá je zároveň bývalým sídlom potratovej organizácie Planned Parenthood, ktorá je na Slovensku známa ako Spoločnosť pre plánované rodičovstvo a teraz slúži ako sídlo 40 Days for Life) a povedal, že to, čo robíme, je “práca zázrakov”.

Arcibiskup Vincenzo Paglia navštívil bývalé potratové centrum prvýkrát.

Povedal, že toto miesto bolo raz “domom bolesti a veľkých problémov a hlavne veľkej osamelosti”, ale zmenilo sa na “dom života”.

image_115

Pápežská akadémia za život je úradom Vatikánu, ktorý slúži ako hlas svätosti ľudského života. Ako ustanovený zástupca pápeža je arcibiskup Paglia autoritou katolíckej Cirkvi v témach života a jeho návšteva je pre 40 Days for Life veľkou poctou.

Arcibiskup Paglia dal medzinárodnej iniciatíve 40 Days for Life svoje oficiálne schválenie minulú jeseň, hneď ako sa dozvedel o tejto snahe, ktorú opísal ako “život, ktorý kvitne ako kvet”.

Pochválil 40 Days for Life za “prácu so všetkými kresťanmi v zdieľaní lásky Ježiša Krista s cieľom zmeniť srdcia a mysle verejnosti. Zmena zákonov nestačí, musíme zmeniť srdcia a mysle ľudí.”

Arcibiskup tiež vyzval iniciatívu 40 Days for Life, aby pokračovala v raste, odvolávajúc sa na Ježiša, ktorý začal iba s dvanástimi apoštolmi. “Nemali žiadnu stratégiu, iba sandále a vieru v Krista. Bolo to jednoduché a zmenilo to svet. A to je to, čo robí 40 Days for Life pre evanjelium života.”

Po stretnutí so zamestnancami a členmi rady 40 Days for Life uviedol, že “keď sa necháte viesť Evanjeliom, začnú sa diať zázraky a svet už viac nie je taký istý. A nie sú to len budovy, ktoré sa menia. Sú to srdcia.”

Paglia sa tiež odvolal na príklad Matky Terezy pre všetkých kresťanov v jej ochote postarať sa o akékoľvek nechcené dieťa.

image_116

Budova centrály 40 Days for Life v meste Bryan slúži preto aj ako zdravotné centrum podporujúce život. Toto centrum vedie Dr. Haywood Robinson, bývalý lekár - potratár.

Dr. Robinson vysvetlil, ako v Planned Parenthood nakladali s ostatkami potratených detí. Tento príbeh arcibiskupa hlboko zarmútil.

Po prehliadke priestorov, kde bolo vykonaných približne 6000 potratov, hovoril arcibiskup Paglia o pápežovi Františkovi a jeho znepokojení z ”kultúry na jedno použite, v ktorej svet dnes pokračuje a znehodnocuje tak život. Tu, v sídle 40 Days for Life, je táto kultúra zmenená. Tu nikto nie je odhodený a nikto nie je opustený.”

Arcibiskup Paglia bol vďačný a plný radosti a chcel, aby som vám poďakoval za preukázanie lásky a milosrdenstva Kristovho tam, kde sa konajú potraty.

image_117

Zatiaľ čo si pripravujeme naše srdcia, aby sme 1. marca 2017 spoločne vstúpili do nadchádzajúcej medzinárodnej kampane 40 Days for Life, pozývame vás zapojiť sa k ochrane života od počatia a dôverovať Božej láske, pretože len ona dokáže zmeniť srdcia a mysle cez najmocnejšiu zbraň na svete – modlitbu.

Zdroj: 40daysforlife.com, preklad: Viktória Dandarová

Odber noviniek

Pripojte sa k našej iniciatíve! Prihláste sa na odber noviniek, modlitieb a zamyslení a pomôžte meniť atmosféru v našej krajine.

V zmysle Zákona 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov vyplnením registračného formulára súhlasíte so spracovaním uvedených osobných údajov za účelom zasielania noviniek a aktualít kampane 40 dní za život.