Katolícky biskup z mesta Albana v štáte New York tento týždeň nešetril kritikou voči politikom, ktorí podporujú potraty a tvrdia, že sú praktizujúci kresťania.

image_123

Vyhlásenie biskupa Edwarda Scharfenbergera bolo reakciou na národnú diskusiu o zrušení financovania potratovej spoločnosti Planned Parenthood, ako uvádza portál Church Militant.

Traja politici reprezentujúci svoju oblasť a uvádzajúci, že sú katolíci, sa zúčastnili pro-Planned Parenthood zhromaždení počas minulých víkendov. Scharfenberger nespomenul vo svojom vyhlásení konkrétne mená, ale kritizoval politikov, ktorí ignorujú núdzu nenarodených detí a biblické učenie o svätosti života.

“Keď osoby, hlavne tie v politickej funkcii, úmyselne prehliadajú alebo ignorujú základné otázky o tom, či majú alebo nemajú daňoví poplatníci financovať svetovo najväčší potratový biznis tým, že zdôrazňujú iné služby Planned Parenthood, zúčastňujú sa na zahmlievaní, ktoré je v najlepšom zmätkom a v najhoršom nečestnosťou,” uvádza.

Scharfenberger poznamenal, že kým Planned Parenthood ponúka pár “prijateľných služieb”, stále preň platí rovnaký princíp, ako keby sme hovorili: “Ten muž, čo bije svoju ženu, jej niekedy prinesie aj kvety.”

Na protestoch v Albane sa zúčastnili traja katolícki politici, ktorí hovorili v mene potratového konglomerátu: starostka Kathy Sheehan, reprezentant Paul Tonko a členka parlamentu Patricia Fahy. Biskup konkrétne osoby nemenoval, ale povedal:

“Traja katolícki politici – jeden federálny, jeden štátny a jeden lokálny – sa nielen zúčastnili, ale aj zapálene hovorili za získanie tohto financovania. Akékoľvek posúdenia ich sŕdc a duší nechávame jedine Bohu; ja som však poverený vážnou úlohou pripomenúť im jednoznačnosť učenia našej viery vo veciach potratu a informovať ich, že je nevhodné a zmätočné pre veriacich označovať sa verejne za katolíka, kým propagujú potraty.

Štátni aj národní legislatívci pracujú na zrušení financovania spoločnosti Planned Parenthood, ktorá dostáva okolo pol miliardy dolárov ročne z peňazí daňových poplatníkov. Táto spoločnosť robí okolo tretiny všetkých potratov v Spojených Štátoch, alebo približne 320 000 ročne, ako uvádzajú jej vlastné výročné správy.

Podporovatelia Planned Parenthood tvrdia, že potratová sieť je nevyhnutná pre zdravotnú starostlivosť žien v Amerike, ale dôkazy stále viac ukazujú, že to nie je pravda.

Starostovia Joni Ernst (Iowa) a James Lankford (Oklahoma) nedávno predstavili ustanovenie s názvom Ochrana financovania pre ženskú zdravotnú starostlivosť, ktorým by sa zrušilo financovanie organizácie Planned Parenthood a iných potratových skupín.

Legislatíva by presmerovala federálne financie celonárodne do viac ako 13 500 komunitných zdravotných centier, ktoré poskytujú väčší rozsah poskytovania zdravotných služieb ženám (napr. mamografy) a neposkytujú potraty.

Prieskum skupiny Live Action navyše odhalil, že niektoré z ne-potratových služieb Planned Parenthood, ktoré spoločnosť tvrdí, že poskytuje, takmer neexistujú. Potratová spoločnosť neposkytuje žiadne mamografy a veľmi málo pobočiek poskytuje akúkoľvek formu prenatálnej starostlivosti.

Prieskum Live Action tiež odhalil, že z 97 kontaktovaných pobočiek Planned Parenthood poskytovalo prenatálnu starostlivosť iba 5. Riaditeľka Planned Parenthood Cecile Richards v minulosti tvrdila, že “ľudia sa na Planned Parenthood spoliehajú práve vďaka tejto službe”. Po tomto prieskume desiatky pobočiek Planned Parenthood stiahli z webového zoznamu svojich služieb “prenatálnu starostlivosť”.

Zdroj: lifesitenews.com, preklad: Viktória Dandarová

Odber noviniek

Pripojte sa k našej iniciatíve! Prihláste sa na odber noviniek, modlitieb a zamyslení a pomôžte meniť atmosféru v našej krajine.

V zmysle Zákona 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov vyplnením registračného formulára súhlasíte so spracovaním uvedených osobných údajov za účelom zasielania noviniek a aktualít kampane 40 dní za život.