George W. Bush bol mojím prvým politickým hrdinom. Bol som siedmak, keď Bush prvýkrát nastúpil do úradu a bol som nadšený z kresťanského prezidenta, ktorý bez hanby podporoval konzervatívnu sociálnu politiku.

image_126

Bush zakázal financovanie výskumu embryonálnych kmeňových buniek a vyzval generáciu, ktorá začala svoje životy ako mrazené embryá, aby bola s ním, keď vetoval toto financovanie. Znovuobnovil nariadenie Mexico City Policy, ktorým sa zakázalo financovanie potratových organizácii v zahraničí. Keď podpísal zákaz potratov čiastočným pôrodom (Partial Birth Abortion) v roku 2003, poznamenal: “Keď sa pozrieme na nenarodené dieťa, naozajstnou otázkou nie je, kedy sa začína život, ale kedy sa začína láska.” Neskôr vo svojich spomienkach Decision Points si Bush živo spomína, ako mu jeho mama ukázala telo jeho spontánne potrateného súrodenca a dopad, aký mala táto skúsenosť na jeho pro-life postoj.

Ale z nejakého dôvodu pro-life prezidenti z radov republikánov zvyknú mať veľmi pro-choice členov svojich rodín. Nancy Reagan, ktorá sa v osobnom liste obrátila na Georga W. Busha, aby financoval výskum embryonálnych kmeňových buniek, sa pokúšala potlačiť vplyv pro-life lídrov v administratíve svojho manžela Ronalda Reagana. Raz odsekla “pro-liferi sú mi ukradnutí” a žiadala, aby bolo jasné vyjadrenie o potratoch odstránené z prejavu State of the Union, čo je prejav prezidenta Spojených štátov pred kongresom. A táto žena bola manželkou muža, ktorý napísal knihu Potraty a svedomie národa (Abortion and the Conscience of a Nation) a mal viacero silných prejavov na tému potratov v rádiu. S výnimkou adoptovaného syna Michaela sú deti Reaganovcov všetky veľmi za potraty. Hodnoty neprešli na ďalšiu generáciu.

Väčšina rodiny Georga W. Busha je tiež v pro-potratovom tábore. Prescott Buss, starý otec Georga W. Busha, pracoval v roku 1947 pre potratovú spoločnosť Planned Parenthood a bol svojimi kolegami zo senátu prezývaný Rubbers (Guma), údajne pre svoju urputnú propagáciu plánovaného rodičovstva. George H. W. Bush bol silným podporovateľom populačného fondu Spojených národov a údajne obhajoval politiku jedného dieťaťa v Číne, aj keď neskôr nasledoval Ronalda Reagana v pokusoch osloviť pro-liferov tým, že predĺžil platnosť Mexico City Policy a umožnil ministerstvu spravodlivosti, aby rutinne obhajovalo pro-liferov. Ministerstvo spravodlivosti Busha staršieho dokonca formálne dvakrát žiadalo, aby sa pro-life prípady využili na zvrhnutie potratového zákona Roe v. Wade.

Manželka Busha staršieho Barbara Bush je však pevne pro-potratová. Niekoľko rokov potom, čo prezident Georga W. Bush odišiel z úradu, jeho manželka Laura uviedla, že podporuje potraty a manželstvá homosexuálov. Jej dcéra Barbara ju nasledovala, keď účinkovala vo videu podporujúcom manželstvá homosexuálov pre spoločnosť Human Rights Campaign. Tá je najväčšou civilnou spoločnosťou v Amerike obhajujúcou práva LGBTQIA skupiny. George W. Bush, naopak, podporil konštitučný dodatok, ktorý potvrdzoval, že manželstvo je medzi jedným mužom a jednou ženou.

Nie je teda žiadnym prekvapením, aj keď je to smutné, že Bushova dcéra Barbara Pierce uvádza fundraisingovú kampaň Planned Parenthood v meste Fort Worth v štáte Texas. Tento jej čin prichádza v čase obrovského tlaku na úplné ukončenie štátneho financovania spoločnosti Planned Parenthood potom, čo Centrum pre medicínsky pokrok (Center for Medical Progress) odhalilo bizarné videá, v ktorých potratári pracujúci pre tieto kliniky zberali potratené bábätká na orgány, aby ich predali biotechnologickým spoločnostiam. Barbarino priateľstvo s riaditeľkou Planned Parenthood Cecile Richards je zvláštne, prihliadajúc na fakt, že George W. Bush porazil Cecilinu mamu na poste guvernéra Texasu. Táto Anna Richardsová mala jedovatý prejav zosmiešňujúci Busha staršieho. Barbara je však liberálkou New Yorku – a Cecile Richards je presne jej spriaznená duša.

Nie je to hanba iba kvôli tomu, že Barbara je dcérou Georga W. Busha, prvého republikánskeho prezidenta, ktorý uviedol do funkcie dvoch sudcov Najvyššieho súdu, ktorí by mohli zrušiť zákon umožňujúci potraty Roe v. Wade, keď na to bude príležitosť. Je to hanba práve preto, že sa táto situácia tak často opakuje: rodičia (alebo v tomto prípade rodič) sú pro-life, ale nedokážu odovzdať tieto hodnoty svojim deťom.

Ak by každý, kto je pro-life, urobil maximum preto, aby vysvetlil svojim deťom všetko o bábätku v maternici a o tom, aké hrozné je ubližovať mu, pro-life hnutie by oveľa jednoduchšie menilo názory verejnosti. Je dôležité si pripomínať, že zaujať určitý postoj na verejnosti nenahradí odovzdanie tohto postoja a týchto hodnôt svojím deťom.

Vždy som mal Georga W. Busha rád. Vidieť ho na Trumpovej inaugurácii bolo pre mňa udalosťou. Bolo pre mňa zábavné sledovať, ako si všetci ostatní v tej chvíli uvedomili, že Bush je so všetkými svojimi chybami dobrým a slušným človekom. Ale vidieť, že jeho pro-life presvedčenie nezdieľajú jeho deti, je veľkým sklamaním.

Zdroj: lifesitenews.com, preklad: Viktória Dandarová

Odber noviniek

Pripojte sa k našej iniciatíve! Prihláste sa na odber noviniek, modlitieb a zamyslení a pomôžte meniť atmosféru v našej krajine.

V zmysle Zákona 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov vyplnením registračného formulára súhlasíte so spracovaním uvedených osobných údajov za účelom zasielania noviniek a aktualít kampane 40 dní za život.