Mladý muž z Nigérie úmyselne prerezal hrdlo svojej tehotnej priateľky a zabil tak spolu s ňou aj jej nenarodené dieťa. Tieto správy sú ďalším dôkazom násilia súvisiaceho s témou potratov.

image_158

22-ročný študent Ringim Ismail zavražil Salamatu Garbaovú, 22-ročné dievča, ktoré bolo v štvrtom mesiaci tehotenstva, uvádzajú Premium Times Nigeria. V správe sa uvádza: “22-ročný podozrivý v utorok prehovoril z policajnej cely k novinárom a uviedol, že bol s 22-ročnou ženou v osemročnom vzťahu s vyhliadkou na manželstvo.” Ďalej uviedol, že sa neúspešne pokúsili o potrat v treťom mesiaci tehotenstva. Jeho nátlak zopakovať pokus o potrat o mesiac neskôr žena odmietla. Hovorca polície v štáte Jigawa, Abdu Jinjiri uviedol, že podozrivý bude obvinený a predvedený pred súd.

Tehotné ženy všade vo svete musia často čeliť nebezpečnému domácemu násiliu. Jedna zo šiestich žien je zneužitá už počas tehotenstva, uvádza Center for Disease Control (Centrum pre kontrolu chorôb). Niekedy sa násilie vyskytne potom, čo žena odmietne partnerov tlak ísť na potrat - ako napríklad v prípade z roku 2015 v Pensylvánii, keď muž zbil a uškrtil svoju tehotnú priateľku, lebo potrat odmietla. O prípade si môžete prečítať na stránke LifeNews tu.

LifeNews tiež uvádza množstvo prípadov, kedy boli obete sexuálneho zneužívania donútené, aby potratili svoje nenarodené dieťa počaté násilníkom. Štúdie o obetiach obchodu so ženami naznačujú, že sú tieto ženy často nútené k potratu, aby mohli pokračovať “v práci”. Niekoľko výskumov dokonca potvrdzuje prepojenie domáceho násilia a potratov. V týchto prípadoch násilia boli ženy prinútené partnermi k potratu, kým iné verili, že práve potrat im pomôže násiliu uniknúť.

V štúdii z roku 2011 zverejnenej v The Obstetrician and Gynaecologist sa uvádza, že takmer 40% žien, ktoré vyhľadajú potratára malo skúsenosť s fyzickým násilím a problémami vo vzťahu. Dokument o prepojenosti potratov a domáceho násilia od profesoriek Gillian Astonovej a Susan Bewleyovej si v angličtine môžete prečítať tu.

Zdroj: lifesitenews.com, preklad: Viktória Dandarová

Odber noviniek

Pripojte sa k našej iniciatíve! Prihláste sa na odber noviniek, modlitieb a zamyslení a pomôžte meniť atmosféru v našej krajine.

V zmysle Zákona 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov vyplnením registračného formulára súhlasíte so spracovaním uvedených osobných údajov za účelom zasielania noviniek a aktualít kampane 40 dní za život.