Minulý týždeň západný svet upieral svoj pohľad na Írsko, ktoré hlasovalo o zrušení 8. dodatku svojej ústavy, ktorý garantoval nenarodeným deťom právo na život. To je však už minulosť.

image_169

Pro-life komunita ako celok smúti, keďže verejná podpora života nenarodených bola pre Írov čímsi hlboko zakoreneným. Krajina masívne ovplyvňovaná skupinami zo zahraničia však otočila verejný názor na opačnú stranu.

Nedávno CNN odvysielala reportáž o pro-potratovom hnutí v Írsku, ktoré napriek všetkému považuje nenarodené dieťa za separátny ľudský život. No zároveň jednoducho veria, že je úplne v poriadku takýto život ukončiť!

V článku nazvanom „Oops: Reportáž CNN o Írsku priznáva, že potrat zabíja deti,“ autorka pre portál LifeSiteNews poukazuje na viacero prípadov v správe CNN, v ktorej írske ženy otvorene pomenovali nenarodené deti tým, čím naozaj sú: žijúcimi bábätkami.

Článok s titulkom „Írske potraty sa dejú; iba sa nedejú na írskej pôde“ vysvetľuje, čo sa deje v prípade, keď je írske „dieťa“ nechcené alebo postihnuté. Článok používa slová ako „matka,“ potvrdzujúce, že tehotná žena už je rodičom.

„Dajú vám smrtiacu injekciu, ktorá zastaví tlkot srdca dieťaťa,“ hovorí írska žena, ktorá podstúpila potrat v Anglicku, ako citujú v článku.

V inom odseku sa hovorí:

„Arlette Lyonsová zistila počas rutinnej prehliadky v 12. týždni, že jej dieťa má Patauov syndróm, chromozómovú abnormalitu, ktorá spôsobuje poškodenie orgánov. Gynekológ uviedol, že jej dieťa pravdepodobne umrie na zástavu srdca skôr, ako ho donosí.“

Všimli ste si? Je to „dieťa“ a je živé. Aby niečo mohlo zomrieť, musí to najskôr byť živé. CNN tiež uvádza, že niektoré ženy preferujú plavbu do Anglicka radšej ako cestu lietadlom, pretože „je jednoduchšie priniesť pozostatky domov.“

Pozostatky čoho? „Zhluku buniek,“ alebo dieťaťa, ktoré sa nestihlo narodiť, pretože jeho rodičia ukončili jeho život, avšak stále k nemu cítia akúsi formu pripútanosti?

Video v reportáži hovorí o žene, ktorá bola na potrate v zahraničí, dala pozostatky dieťaťa na kremáciu, a potom si ich nechala zaslať domov poštou.

Iné citáty z videa:

„Porodiť dieťa, ktoré je ticho – neexistujú žiadne slová, ktorými by sa to dalo opísať.“

„Povedia vám, že môžete ísť loďou a zobrať zo sebou telo dieťaťa späť, avšak potrebovali by ste, veď viete, studené vrecká s ľadom. Potom je tu bezpečnosť, viete – opýtajú sa vás, čo to je. Jednoducho som nemohla viac rozmýšľať o tom, čo mám robiť. A potom mi ponúkli kremáciu. Dali mi registračné číslo a pod týmto číslom mi prišiel Gracin popol kuriérom z Anglicka domov. Niesol Grace a zároveň niesol online nákup môjho suseda.“

„Títo potratoví obhajcovia (ktorí bez pochýb v hĺbke trpia), sú úprimní,“ vysvetľuje Chretienová. „Potrat naozaj zabíja celú jedinečnú, žijúcu, ľudskú bytosť, s vlastnou DNA a s jedinečným telom odlišným od tela matky.“

„Zdá sa, že hnutie za zrušenie ôsmeho dodatku v Írsku priznáva, že nenarodené dieťa je naozaj ľudské dieťa,“ dodáva. „Namiesto spoliehania sa na pseudo-vedu, ktorá popiera úplne základnú ľudskú embryológiu, aby pretlačilo potraty, sa toto hnutie posunulo k vsugerovávaniu, že niektoré bábätká sú na tom lepšie mŕtve ako živé.“

Toto je prirodzený záver v jadre hnutia za možnosť „voľby.“ Veda je jasná: je to dieťa. Potratári sa už viac neobťažujú namietať, že to dieťa nie je. Hádajú sa len o to, že niektoré životy majú menšiu hodnotu než iné. Pod týmto tenkým ľadom je však veľmi hlboké dno, ktoré vedie k prirodzeným argumentom v obrane všetkého od eutanázie cez eugeniku až ku genocíde.

A s ľútosťou konštatujeme, že jediná zo západných krajín, ktorá uznávala hodnotu nenarodeného života sa už po tomto tenkom ľade šmýka.

Zdroj: activistmommy.com, preklad: Viktória Dandarová

Odber noviniek

Pripojte sa k našej iniciatíve! Prihláste sa na odber noviniek, modlitieb a zamyslení a pomôžte meniť atmosféru v našej krajine.

V zmysle Zákona 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov vyplnením registračného formulára súhlasíte so spracovaním uvedených osobných údajov za účelom zasielania noviniek a aktualít kampane 40 dní za život.