Od februára do apríla roku 1987 boli v medicínskom zariadení Michigan Avenue Medical Center objavené telá detí, ktoré sa stali obeťami potratov. Ich roztrhané pozostatky - ruky a nohy, rebrá, orgány a iné identifikovateľné časti tela - boli vyfotografované predtým, ako ich pochovali na cintoríne St. Mary’s Cemetery v meste Evergreen Park v štáte Illinois.

Dnes je spomínané medicínske zariadenie zatvorené, ale potratári používajú presne rovnaké postupy na ukončenie tehotenstva, a teda života dieťaťa v maternici ženy. Bývalý potratár Dr. Anthony Levatino opisuje presný postup, ako prebieha potrat v prvom trimestri tehotenstva ženy, v tomto videu:


Takýto postup sa používa aj na Slovensku.

Obrázky, ktoré uvidíte nižšie, pochádzajú z archívov spoločnosti Citizens for a Pro-Life Society na stránke imagesofabortion.com. Ich cieľom je darovať tvár viac ako 58 miliónom potrateným deťom, ktoré boli od legalizácie potratov usmrtené v USA, a tak odhaliť brutalitu a násilie umelých potratov. Len v USA sa denne takýmto spôsobom zabije približne 3 000 detí.

Varovanie: Obrázky sú nevhodné pre deti a citlivejšie povahy.

image_179 Bábätko potratené medzi 10. a 12. týždňom tehotenstva. Ide o pozostatky tváre, očí, lebky, rúk a hrudného koša.

image_180 Hrudník spolu s ramenom a rukou bábätka, ktoré bolo potratené v 12. týždni tehotenstva.

image_181 Ruka afroamerického bábätka, ktoré bolo potratené v 21. týždni tehotenstva.

image_182 Noha bábätka, ktoré bolo potratené v 21. týždni tehotenstva.

image_184 Tvár dieťatka potrateného v 21. týždni tehotenstva.

image_185 Tvár, ruky a nohy dieťatka potrateného v 21. týždni. Zvyšky telíčka ležia na krvi a placente.

image_186 Zvyšky dieťatka potrateného v 24. týždni tehotenstva.

image_187 Ruka a noha afroamerického dieťatka potrateného v 21. týždni tehotenstva.

image_188 Ruka dieťatka potrateného v 21. týždni.

image_189 Zvyšky dieťatka po potrate v 21. týždni tehotenstva.

image_190 Dieťatko potratené v 6. mesiaci tehotenstva.

Zdroj: Liveaction.org, autor: Becky Yeh, preklad: Martina Bednáriková

Odber noviniek

Pripojte sa k našej iniciatíve! Prihláste sa na odber noviniek, modlitieb a zamyslení a pomôžte meniť atmosféru v našej krajine.

V zmysle Zákona 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov vyplnením registračného formulára súhlasíte so spracovaním uvedených osobných údajov za účelom zasielania noviniek a aktualít kampane 40 dní za život.