Je vegánkou, herečkou, modelkou a - to najdôležitejšie - speváčkou, ktorá si získala naše srdcia v prvej Československej SuperStar. S Dominikou Starou (26) sme sa pozhovárali nielen o jej názore na problematiku potratov, ale aj o jej účinkovaní na Národnom pochode za život, ktorý sa uskutoční 22. septembra v Bratislave. Vidíme sa?

image_202

Čo momentálne zaberá najviac Tvojho času? Čomu všetkému sa v súčasnosti venuješ?

Dominika: Odkedy som sa vrátila na Slovensko, neprestala som makať ani na chvíľu. Píšem, skladám, nahrávam, točím a vystupujem. Popritom sa venujem aj rodinnej firme, ktorú máme už 17 rokov v Šamoríne. Prioritou však pre mňa bola a vždy aj bude hudba :). Rozbieham nové spolupráce, takže sa už veľmi teším!

Prečo je podľa Teba dôležité zúčastniť sa tretieho Národného pochodu za život? Prečo sa chystáš pochodovať Ty sama?

Dominika: Žijeme v dobe, kedy sú zákonom chránené príroda a zvieratá, ale nie počatý život. Zároveň sa prijíma čím ďalej, tým viac zákonov proti rodine ako ju stvoril Boh. Práve preto si myslím, že podporiť Národný pochod za život je veľmi dôležité. Treba ukázať svetu a Slovensku, že aj v tejto “modernej” dobe sa nájdu ľudia, ktorí zastávajú skutočné hodnoty.

image_203

Prečo je podľa Tvojho názoru dôležité chrániť ľudský život od počatia?

Dominika: Pretože už počatý život je život :). Umelé ukončenie tehotenstva je pre mňa vražda, dieťatku v lone matky bije srdce a hlavne - má dušu. Je človekom. Už od počatia - nie až od narodenia.

Ako sa Ťa táto téma konkrétne dotýka?

Dominika: Dnešná moderná doba nás učí, že keď niečo nechceme, nepotrebujeme, alebo o to nemáme záujem, môžeme to bez mihnutia oka vyhodiť. Robí sa to bohužiaľ aj s počatým životom. Ja som rodinne založený typ, od mladého veku snívam o tom, ako raz budem mamou. Preto je pre mňa zvláštne, keď žena dokáže nechať zabiť svoje nenarodené dieťa.

Neodsudzujem to, Boh nám každému dal slobodnú voľbu, no je to pre mňa nepochopiteľné. Táto problematika je podľa mňa veľmi dôležitá, nakoľko mnoho žien si ani len neuvedomuje nežiaduce účinky a trvalé následky, ktoré idú ruka v ruke s potratom. A pritom existujú aj iné riešenia. Toľko párov čaká na dieťatko, pretože mať vlastné im nebolo dopriate… Dieťa je dar. Je to požehnanie. Ak niekedy nepríde za tých najlepších okolností, môže nastať panika… Ale vražda by nikdy nemala byt riešením.

image_204

Prezraď nám čosi z príprav Národného pochodu za život. Na čo konkrétne sa môžeme už teraz tešiť?

Dominika: Pre Národný pochod za život som napísala pieseň s názvom “Život je dar”. Myslím, že sa mi v nej podarilo vystihnúť všetko, za čo pochod bojuje a čo vyjadruje. Na pochode ju budem naživo spievať a verím, že sa bude ľuďom páčiť.

Ďakujeme za rozhovor!

Odber noviniek

Pripojte sa k našej iniciatíve! Prihláste sa na odber noviniek, modlitieb a zamyslení a pomôžte meniť atmosféru v našej krajine.

V zmysle Zákona 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov vyplnením registračného formulára súhlasíte so spracovaním uvedených osobných údajov za účelom zasielania noviniek a aktualít kampane 40 dní za život.