Varovanie: Obrázky nie sú vhodné pre deti a citlivejšie povahy.

Počas prvého trimestra tehotenstva sa nenarodené dieťa vyvíja rýchlym tempom. Kým ešte pred pár desaťročiami bolo o ľuďoch v raných štádiách života známe len veľmi málo, dnes môžeme vďaka pokrokom v ultrazvukovej technológii jasne vidieť ich ľudskosť.

image_233

Žiaľ, srdcervúce obrazy potratov vykonaných v prvých týždňoch života zachytávajú nielen ľudskosť nenarodeného dieťaťa, ale aj násilie, ktoré ničí tieto vyvíjajúce sa životy. Bývalý potratár Dr. Anthony Levatino vysvetľuje postup potratu vykonaného v prvom trimestri, ktorý je známy tiež ako dilatácia a kyretáž, v nasledujúcom videu:

Sacia sila, o ktorej hovorí Dr. Levatino, je „10- až 20-krát silnejšia ako vysávač v domácnosti“. Roztrhne celé nenarodené dieťa. Súčasné výskumy dokazujú, že nenarodené deti môžu pociťovať bolesť už v 8. týždni tehotenstva matky, a to dokonca s ešte väčšou intenzitou ako narodené deti a dospelí.

Nasledujúce snímky zobrazujú násilie potratu a bezohľadnosť potratového priemyslu. Tieto obrázky jasne ukazujú, čo zostalo po potrate dieťaťa. Dokazujú tiež, že nenarodené deti sú skutočne ľuďmi.

image_234 Rameno a rúčka dieťatka potrateného v 7. týždni tehotenstva spolu s placentou. Foto: prolifesociety.com a imagesofabortion.com.

image_235 Rameno a rúčka dieťatka, ktoré bolo potratené v 7. týždni tehotenstva na potratovej klinike Woman’s Choice. Celé rameno sa zmestí na malú mincu.

image_236 Noha a chodidlo dieťatka potrateného v 8. týždni tehotenstva. Všimnite si vyvinuté žily. Foto: prolifesociety.com a imagesofabortion.com.

image_237 Chrbtica a hrudný kôš dieťatka potrateného v 8. týždni tehotenstva. Foto: prolifesociety.com a imagesofabortion.com.

image_238 Nôžka dieťaťa potrateného v 8. týždni tehotenstva. Všimnite si vyčnievajúcu stehennú kosť. Foto: prolifesociety.com a imagesofabortion.com.

image_239 Nôžky dieťaťa potrateného v 8. týždni tehotenstva. Všimnite si, aké vyvinuté sú prsty na nohách. Foto: prolifesociety.com a imagesofabortion.com.

Len pár sekúnd pred začatím odsávania kopali tieto nevinné deti nožičkami a mávali rúčkami. Vo vnútri ich hrudného koša bilo maličké srdiečko. Výskumy ukazujú, že nenarodené deti v tomto veku reagujú na dotyk rovnako ako my ostatní a odťahujú sa od potratových nástrojov.

Nenarodené deti majú vlastnú jedinečnú DNA od momentu počatia. Sú to ľudia, ako je jasne vidieť na fotografiách. Cítia bolesť a reagujú na podnety. Všetko, čo potrebujú, je len viac času na rast v bezpečí matkinej maternice.

Zdroj: Liveaction.org, autor: Nancy Flanders, preklad: Jana Bednáriková

Odber noviniek

Pripojte sa k našej iniciatíve! Prihláste sa na odber noviniek, modlitieb a zamyslení a pomôžte meniť atmosféru v našej krajine.

V zmysle Zákona 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov vyplnením registračného formulára súhlasíte so spracovaním uvedených osobných údajov za účelom zasielania noviniek a aktualít kampane 40 dní za život.