image_240

Dieťatko, ktoré sa narodilo v plodovom vaku, prevalcovalo internet. Táto výnimočná situácia, ku ktorej došlo v Španielsku, je pozoruhodná hneď z dvoch dôvodov. Po prvé, niečo takéto sa udeje iba v jednom prípade z 80 000. Po druhé, milióny ľudí, ktorí si video dieťatka pozreli, teraz presne vedia, ako vyzerá ešte nenarodené dieťa v lone matky v poslednom trimestri tehotenstva. Video má viac ako 20 miliónov zhliadnutí.

Gestačný plodový vak je vačok plný tekutiny, ktorá obklopuje dieťatko počas celého jeho vývoja v maternici. Navyše mu poskytuje aj výživu, kým sa vytvára placenta a živiny nezačnú prúdiť cez pupočnú šnúru. Plodový vak zároveň chráni dieťa počas tehotenstva. Zvyčajne sa pretrhne pred alebo počas pôrodu, alebo je úmyselne pretrhnutý počas cisárskeho rezu. V tomto prípade sa dieťa narodilo cisárskym rezom po jeho dvojčati. Všetok zdravotnícky personál sa zhromaždil, aby ho obdivoval ešte pred rozrezaním vaku.

Vo videu je možné vidieť novorodenca, ktorý sa pohybuje vo vnútri vaku a prijíma kyslík cez pupočnú šnúru. Keď lekári vak otvárajú, môžete vidieť, ako sa dieťa prvýkrát nadýchne.

Propotratové skupiny, akou je napríklad Spoločnosť pre plánované rodičovstvo, by tvrdili, že toto dieťa nie je osobou, kým nie je plodový vak prepichnutý. Napriek tomu nie je žiaden rozdiel medzi týmto dieťatkom vo vnútri vaku a dieťaťom mimo vaku.

Zdroj: Liveaction.org, autor: Nancy Flanders, preklad: Jana Bednáriková

Odber noviniek

Pripojte sa k našej iniciatíve! Prihláste sa na odber noviniek, modlitieb a zamyslení a pomôžte meniť atmosféru v našej krajine.

V zmysle Zákona 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov vyplnením registračného formulára súhlasíte so spracovaním uvedených osobných údajov za účelom zasielania noviniek a aktualít kampane 40 dní za život.