image_245

Bethesda, Maryland - Potratár, ktorý vykonáva potraty vo vysokom štádiu tehotenstva, ponúka ženám možnosť držať svoje bábätká „po pôrode“, odfotiť si ich a fotografie si vziať domov ako “spomienku” po ich zabití.

Toto sú len niektoré z možností, ktoré poskytuje známy potratár Dr. LeRoy Carhart. Na jeho webovej stránke ich objavil Dr. Pat Castle z pro-life skupiny LIFE Runners.

Týmito službami sa snaží uchlácholiť svedomie a obavy žien, ktoré uvažujú o potrate v druhom alebo treťom trimestri tehotenstva. Vyhlasuje, že klinika ponúka „starostlivosť o ženy s láskavosťou, zdvorilosťou, spravodlivosťou, láskou a úctou už viac ako 45 rokov”.

„Mnoho pacientiek túži po akejsi spomienke na svoje dieťa, ktorú by si mohli vziať domov,“ uvádza sa na stránke, ktorá túto možnosť ponúka všetkým ženám.

„Po začatí procesu uzdravenia možno budete chcieť trvalú spomienku na drahocenný čas, ktorý ste so svojím dieťaťom prežili,“ pokračuje. Následne ponúkne niekoľko popotratových služieb, ktoré sú k dispozícii prostredníctvom jeho spoločnosti:

  • Prezretie dieťaťa po “pôrode”
  • Držanie dieťaťa po “pôrode”
  • Fotografie dieťaťa
  • Sprostredkovanie kremačných služieb
  • Sprostredkovanie pohrebu
  • Odtlačok nožičiek dieťaťa
  • Sprostredkovanie duchovných služieb a obradov
  • Certifikát na pamiatku

Fakt, že Carhart prostredníctvom stránky uznáva, že pri potrate ide o „dieťa“, demonštroval aj v nedávnom rozhovore pre BBC.

“Považujem to za dieťa. Toto slovo používam aj s pacientkami,” povedal Carhart.

“A nemáte problém … so … zabitím dieťaťa?” opýtala sa šokovaná reportérka BBC.

„Nemám s tým žiaden problém, ak sa nachádza v matkinej maternici,“ odpovedal.

Vzhľadom na to, že výber kremačných služieb alebo pohrebu by bol významným míľnikom v uznaní ľudskosti potrateného dieťaťa, oslovila redakcia LifeSiteNews kanceláriu Dr. Carharta. Chceli zistiť, aké percento žien, ktoré podstúpia potraty vo vysokom štádiu tehotenstva, si vyberie jednu z týchto možností. Do uverejnenia tohto článku však nedostali žiadnu odpoveď.

Zdroj: LifeSiteNews.com, autor: Doug Mainwaring, preklad: Jana Bednáriková

Odber noviniek

Pripojte sa k našej iniciatíve! Prihláste sa na odber noviniek, modlitieb a zamyslení a pomôžte meniť atmosféru v našej krajine.

V zmysle Zákona 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov vyplnením registračného formulára súhlasíte so spracovaním uvedených osobných údajov za účelom zasielania noviniek a aktualít kampane 40 dní za život.