image_260 Fotografka sa rozhodla upozorniť na tragédiu potratov jedinečným spôsobom: na fotografiách zachytila matky, ktoré zažívajú stratu a smútok - pocity, ktoré často prichádzajú po „voľbe“, ktorá vzala životy ich nenarodených detí. Angela Forker, fotografka, na Facebooku dňa 4. marca 2019 napísala:

Dnes spúšťam moju novú sériu s názvom “Po potrate”. Najprv zverejním každú fotografiu zvlášť na svojom osobnom profile. Potom ich všetky spolu zavesím aj na svoju firemnú stránku. “Po potrate” je séria fotografií, ktorá umožňuje ľuďom vyjadriť svoje príbehy o potratoch prostredníctvom abstraktných snímok. Zaoberá sa bolesťou a ľútosťou, ktoré po potrate nasledujú, pričom sa zameriava na uzdravenie, ktoré možno nájsť.

Fotografie uvedené nižšie zo série „Po potrate“ sú silným znázornením bremena, ktoré potraty pre ženy predstavujú - napriek tomu, že na ne šli kvôli prázdnym prísľubom slobody a vyslobodenia sa z ťažkých okolností.

Moje bremeno

image_263

Dvíhanie bremena

image_265

Prázdna kolíska

image_266

Prikrývka plná sĺz

image_264

O tejto konkrétnej fotografii píše Forker na Facebooku:

Rochelle je miestnou koordinátorkou programu Silent No More (pozn. ide o veľký americký pro-life projekt). Boh si používa jej príbeh, bolesť a uzdravenie, aby uzdravil mnoho ďalších ľudí.

Vždy sa účastníkov pýtam, či stále vlastnia niečo, čo súvisí s ich potratom alebo uzdravením. Rochelle si priniesla hneď niekoľko veľmi dojímavých vecí. Jednou z nich bola detská prikrývka, ktorá bola v priebehu rokov zmáčaná jej slzami. Keď som ju odfotila, začala som plakať. Prikrývku máčali ďalšie slzy. Iba Boh vie, koľko sĺz Rochelle preliala. Aké nádherné je to, že Boh sa stará o každú jednu z týchto sĺz!

V náručí Ježiša

image_267 O tomto portréte Forker píše:

Toto je ďalší dojímavý predmet, ktorý si Rochelle priniesla na fotografovanie. Tento kúsok oblečenia je nielen pripomienkou toho, čo stratila, ale aj faktu, že jedného dňa uvidí svoje dieťatko v nebi.

Keď ženy po potrate hľadajú odpustenie v Ježišovi, uvedomia si, že existuje nádej, že jedného dňa uvidia svoje malé bábätko v nebi.

Viac fotiek nájdete na jej stránke na Facebooku.

Žiaľ niekedy prichádza okamžite po potrate… a niekedy môže prísť až neskôr. Každá žena je iná. Kým niektoré ženy tvrdia, že po potrate necítia žiaden žiaľ, iné nachádzajú uzdravenie pri rozprávaní svojich príbehov a uctenia si spomienok na svoje potratené deti. Uzdravujúce programy pre ženy po potrate, napríklad Ráchelina vinica, ako aj mnohé iné pro-life programy a skupiny, pomáhajú mnohým ženám a mužom existovať po tejto zničujúcej strate, ktorou je potrat ich nenarodeného dieťaťa.

Zdroj: Liveaction.org, autor: Kelli, preklad: Jana Bednáriková

Odber noviniek

Pripojte sa k našej iniciatíve! Prihláste sa na odber noviniek, modlitieb a zamyslení a pomôžte meniť atmosféru v našej krajine.

V zmysle Zákona 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov vyplnením registračného formulára súhlasíte so spracovaním uvedených osobných údajov za účelom zasielania noviniek a aktualít kampane 40 dní za život.