image_316

Pre mnohé tehotné matky sú vyšetrenia ultrazvukom vzrušujúcim “oknom” do maternice - akýmsi zábleskom života, ktorý v nich rastie. Pre jednu mamu však fotografia z ultrazvuku predvídala budúcnosť.

Mama z Južnej Karolíny menom Sarah Kelleher Stepplingová pôvodne nechcela fotografie z ultrazvuku. Jej matka a babička však trvali na svojom: chceli vidieť jej nenarodeného chlapca Michaela. Po ultrazvuku bola Sarah nadšená, že videla krásnu tvár svojho chlapca… a pobavená, že ho videla spať s oboma rukami zdvihnutými nad hlavu. Vtedy však ešte netušila, ako veľmi Michael miluje túto pozíciu.

Stepplingovej bol urobený ultrazvuk v 38. týždni tehotenstva. Krátko nato porodila malého Michaela. A jeho obľúbená poloha na spanie je aj po pôrode úplne rovnaká ako tá, ktorú uprednostňoval v maminej maternici. Michal stále spí s oboma rukami zdvihnutými nad hlavu, ako môžete vidieť v tomto rozkošnom videu.

Je čoraz jasnejšie, že pokroky v ultrazvukovej technike pomohli pro-life hnutiu. Čím viac ľudí pochopí fakty z embryológie o vývoji plodu, tým ťažšie je poprieť, že nenarodené deti nie sú ľuďmi.

Srdce počatého dieťatka bije na 22. deň; mozgovú aktivitu možno odmerať v šiestich týždňoch. A ultrazvuky ako Michaelov sú presvedčivým dôkazom toho, prečo je potrat v neskoršom štádiu tehotenstva taký strašný. Na ultrazvuku totiž vidieť, že ide o zreteľný obraz ľudského dieťaťa a jediné, čo sa po narodení zmení, je jeho poloha.

Zdroj: Liveaction.org, autor: Cassy Fiano-Chesser, preklad: Martina Bednáriková

Odber noviniek

Pripojte sa k našej iniciatíve! Prihláste sa na odber noviniek, modlitieb a zamyslení a pomôžte meniť atmosféru v našej krajine.

V zmysle Zákona 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov vyplnením registračného formulára súhlasíte so spracovaním uvedených osobných údajov za účelom zasielania noviniek a aktualít kampane 40 dní za život.