Guvernér štátu Illinois J.B. Pritzker podpísal 12. júna 2019 zákon, ktorý bol označený za horší ako zákon o reprodukčnom zdraví v štáte New York, podpísaný 22. januára tohto roku.

image_192

Pritzker o novom zákone povedal: „Veríme v základné práva žien. Illinois je majákom nádeje v srdci amerického národa“ a „hrdo hlásame, že dôverujeme ženám“.

Jill Stanek z pro-life organizácie s názvom Susan B. Anthony List, mala pravdu, keď povedala pre Chicago Sun-Times: „Illinois sa snaží predstihnúť newyorský potratový extrémizmus - a nenarodené deti a ich matky za to zaplatia tú najvyššiu cenu, “ dodávajúc, „Američania každého politického presvedčenia sú zdesení týmito pokusmi o rozšírenie potratu na požiadanie až do okamihu narodenia dieťaťa. Ide o infanticídu. Byť štátom s najextrémnejším pro-potratovým zákonom nie je žiadna sláva. Nemáme byť na čo hrdí.”

Štát Illinois už mal jeden z najliberálnejších zákonov o potratoch v USA. Nový zákon však umožňuje nechať dieťa potratiť formou čiastočného pôrodu, umožňuje neplnoletým podstúpiť potrat bez súhlasu a upovedomenia rodičov, ukončuje nutnosť štátu udeľovať potratovým klinikám licencie, umožňuje nelekárom vykonávať potraty a povoľuje potraty z akéhokoľvek dôvodu kedykoľvek počas tehotenstva ženy až do momentu pôrodu (vrátane).

Takéto dôvody môžu byť napríklad zdravotné, ktoré môžu zahŕňať „fyzické, emocionálne, psychologické a rodinné“ dôvody, alebo akýkoľvek iný druh „zdravotných“ dôvodov, ktoré potratár akceptuje.

A potratári jasne ukázali, že veria, že samotné tehotenstvo, o ktoré žena nestojí, je dostatočným dôvodom na to, aby potrat vykonali.

Do detailov

Zákon HB 2495 prakticky odstraňuje akúkoľvek ochranu pre predčasne narodené deti, umožňuje zabíjanie novorodencov, ruší zákon o výhrade svedomia pre zdravotníckych pracovníkov, umožňuje financovať potraty za peniaze daňových poplatníkov a pod.

Zákon HB 2467 ruší zákon z roku 1995 týkajúci sa oznámenia potratu rodičom maloletého dievčaťa, čím povoľuje potraty pre maloleté osoby bez vedomia rodičov.

Zákony sú tak extrémne, že sa na protest zhromaždili tisíce občanov

Zákon tiež ruší zákaz vykonávania potratov, ktoré sú formou čiastočného pôrodu. Jedna zdravotná sestra bola v 90-tych rokoch svedkom takéhoto potratu. Povedala:

… [Potratár] vnikol kliešťami do ženy, schmatol nohy dieťaťa a priviedol ich do pôrodného kanála. Vysunul von telo dieťaťa, jeho ruky i nohy, vrátane krku, až po hlavu.

V tomto okamihu bola vnútri v tele ženy teda už len hlava dieťaťa. Telo dieťaťa sa pohybovalo. Jeho malé prsty sa zovreli. Kopalo nohami. Po celú dobu bola jeho malá hlavička stále uväznená vo vnútri v tele matky. Potom vzal doktor nožnice a vložil ich do zadnej časti detskej hlavy. Vytvoril nimi dieru. Potom do diery vsunul vysoko výkonnú saciu trubicu a ňou vysal mozog dieťaťa. Takmer som sa povracala, keď som sledovala, ako to robí.

Vzápätí doktor priviedol na svet detskú hlavu, odrezal pupočníkovú šnúru a vybral z tela ženy placentu. Hodil dieťa do misy spolu s placentou ženy a všetkými nástrojmi, ktoré používal. Videla som, ako sa dieťa v mise stále pohybuje. Spýtala som sa inej sestry a tá mi povedala, že šlo len o „reflexy“.

Zdroj: LiveAction.org, preklad: Martina Bednáriková. Skrátené.

Odber noviniek

Pripojte sa k našej iniciatíve! Prihláste sa na odber noviniek, modlitieb a zamyslení a pomôžte meniť atmosféru v našej krajine.

V zmysle Zákona 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov vyplnením registračného formulára súhlasíte so spracovaním uvedených osobných údajov za účelom zasielania noviniek a aktualít kampane 40 dní za život.